årets första

Sista är inte klar såklart, men det här var iaf det jag har hunnit göra klart 2012.

challenge accepted

Haha blev utmanad som Bokkeis läsare att svara på 10 random frågor.

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För 10 år sen var jag 6 år och skulle snart fylla 7. På den tiden var det väll bara att vara på 6års hela dagarna och stojja omkring. Bodde nere i stockholm med mamma och broder på den tiden.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Gick i 8an. Hade ganska tråkigt, tyckte skolan var dryg (eftersom man inte hade nåt att se fram emot), fotade med min lilla digitalkamera och redigerade i photoscape. Ritade en del och jag tror att det var nån gång då som jag upptäckte att jag ville måla vilket jag också smått började göra.

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Nästan alla former av choklad. Popcorn (!). Det är nog dom jag tycker om mest men om jag måste välja fler så blir det väll vindruvor, chips och plockgodis. Beror ju också lite på vad som räknas som snacks.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Väääääldigt många fler än 5 låter iaf. Har alltid tyckt om att sjunga sen jag var liten så genom åren har det fasnat vädigt mycket text, plus att jag har ganska lätt att komma ihåg låttexter.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
Spara. Resa världen(när jag blev lite äldre dvs.). Köpa foto- ,konst- och musiksaker. Få folk runt om mig glada på olika sätt och ge bort så mycket som möjligt till välgörenhet.

6) FEM DÅLIGA VANOR:
Tuggar på mina kinder, sjuter upp saker, är tidsoptimist, kan bli väldigt arg på mina föräldrar och sitter på jättekonstiga sätt i skolan, framför datorn osv. så att jag får ont i ryggen/svanskotan.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Rita, måla, fota, redigera, sjunga, spela gitarr, umgås med mäniskor jag tycker om...oj det blev mer än 5.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Äkta päls, läder-stövvel-klackar-med spetsig tå, köttklänning haha...nää jag vet inte riktigt.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Kamera, kompisars iPhones, gitarr, pennor...öö.... kuddar (haha dvs. om man har nån att kasta dem på, kuddkrig<3)

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN
Typ alla mina kompisar/ alla bloggar som jag följer.

Har massor med målningar/teckningar att visa..

..måste bara kommer ihåg att fota dem. Fick som sagt en gigantiskt bok fylld med olika tatuerings-teckningar och här är några av dem jag har försökt rita av. Går framåt måste jag säga men jag ska inte glömma bort mina blyerts porträtt såklart.
Föriövrigt så har nån vatten ledning på min skola gått sönder så alla skolans byggnader är utan vatten och det resulterade i att vi fick vi ledigt idag/imorgon/tills det är fixat. Nice :D

3


ny header

Har suttit ikväll och försökt fixa ihop en ny header, blev helt okej fast jag satt och svor väldigt mycket åt den i photoshop. Tyck F5 om den inte syns. Och lämna gärna en kommentar om den var bra eller om jag borde fixa ihop en ny eller om den ser konsig ut i någon speciell webbläsare. Kram^^

Randoms

Randoms from last year.

mjao jag är en katt jao, mjao


2011 bilder: Replokalen

Några bilder jag tog lite snabbt när det var replokal i början av december här ute i Tavelsjö, Bushen. Jag sjöng i mitt band och spelade gittar men eftersom ljudkvallan blev så dålig på filmklippen som Fanny filmade men min kamera så blir det nog inte at posta dem. Det här är bilder från min lillebrorsas band.
Annars så börjar skolan imorrn, hite blandade känslor inför det eftersom samtidigt som det kan bli kul att få se lite roliga mäniskor varje dag igen så blir jag nervös bara jag tänker på betyg, prestationsångest och tidiga morgonar. Men det ska nog fixa sig. :)

It's a party in here or what?

Michaela är partypingla 1#

Fotoåret 2011

Början på året.
Var inte så "tekniskt duktig" på att fota, redigerade mina bilder i photoscape.

 

Lånade Runas systemkamera till bilderna under, hade då precis lärt mig bländare/slutare osv. Fick låna/ladda ner photoshop av min kära kompis Kajsa så jag började redigera mer, och lärde mig att hålla ordning på mina bilder(sortera först i år, sen i månader, ha kvar orginalbilder osv.).

Min lilla älskade kompaktkamera gick sönder. Var utan i en månad vilket var jobbigt men sen fick jag en ny då jag fyllde år i mars. Systemkamera den här gången, Nikon D5000
Sommarlovet började...
...sommarlovet tog slut. Fick chansen att fota mycket porträtt i olika miljöer och det blev en del utomhus/naturfotografering också.
Skolan började igen, fotade mest på helgerna och redigerade ofta på kvällar mellan läxor som man började få ganska mycket av när man började nian.
Tog med kameran ganska mycket till skolan, fotade på bildlektionerna bland annat, jag och Fanny fotade ganska mycket, både på bildlektionerna och på rasterna.
Köpte nytt objektiv, Nikon 50mm f/1.8, fick betala ungefär 1700 riksdaler för den tror jag. Sved ordentligt i att trycka OK när man stod där på ica, men som tur var hade man ju suttit 92 timmar i sommras i en kiosk annars hade jag nog aldrig ens varit i närheten av att ha haft råd med den.

Sen så finns det lite fler bilder också från december som inte har hunnit igenom photoshop och upp här på bloggen än men som kommer at komma upp snart. Men detta var i stort sett hela mitt fotoår 2011 och nu ser jag fram emot mitt tredje "seriösa" fotoår 2012. När jag ser igenom 2011 så ser jag att jag har lärt mig otroligt mycket men att jag har otroligt mycket kvar att lära inför 2012 och efter det också.


...

Huummm....
Det kan ju bara kanske, eventuellt, möjligtvis vara så att jag är på tumblr och weheartit och att min insp mapp snart kommer att sprängas av bilder som jag hela tiden sparar. Har nästan 500 bilder i den där mappen...*suck*...och det är utan alla bilder i "den roliga mappen" där alla tusen trol faces, forever alone mm. är sparade. Borde kanske sätta mig och rensa lite...KANSKE...

det snöar....
RSS 2.0